mdiet.gr - Σεραλίδης Γιώργος

 
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
Αρχική
test
Διατροφή για Σπαστική Κολίτιδα Εκτύπωση E-mail
kolitida.jpg

Διατροφικές οδηγίες για Σπαστική Κολίτιδα
(Σύνδρομο Ευερέθιστου Παχέος Εντέρου)
 

 

Τι επιτρέπεται

1.  Αφθονα υγρά σε μορφή ροφημάτων (χαμομήλι, χυμοί φρούτων χωρίς ίνες κ.λπ.).

2. Κρέας, ψάρι, πουλερικά όσο συχνά επιθυμείτε. Πλέον κατάλληλα είναι τα βραστά και τα ψητά σχάρας, που δεν περιέχουν καρυκεύματα και δεν έχουν τσιγαριστεί.

3.   Ψωμί, κατά προτίμηση λευκό και φρυγανισμένο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τι δείχνει η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη Εκτύπωση E-mail
_.jpg

Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη είναι μια μορφή της αιμοσφαιρίνης που χρησιμοποιείται για να καθορίσει πως ήταν η μέση τιμή γλυκόζης στο αίμα μας, τους τελευταίους 3 μήνες περίπου. Μπορεί να τη δείτε να γράφεται ως HbA1c. Η αιμοσφαιρίνη είναι μια κόκκινη ουσία που μεταφέρει σίδηρο και οξυγόνο και βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια και διαλυμένη στο αίμα. Η αιμοσφαιρίνη φυσιολογικά είναι για τις γυναίκες 12-16 mg/dL και για τους άνδρες 14-18 mg/dL. Αν δεν υπάρχει αιματολογικό πρόβλημα, ή απώλεια αίματος (π.χ. αιμορροΐδες ή έλκος) ή άλλο πρόβλημα υγείας, η αιμοσφαιρίνη είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια και η εξέτασή της δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται τακτικά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παιδική παχυσαρκία Εκτύπωση E-mail
child-obesity-2.jpg

          Οι φυσιολογικές ιδιαιτερότητες στη διατροφή καθορίζονται κατά ηλικία ανάλογα με τις ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά , την επάρκεια των ρυθμιστικών μηχανισμών και τις δυνατότητες πρόσληψης τροφής. Η παιδική ηλικία χαρακτηρίζεται από την αύξηση του μυοσκελετικού συστήματος και την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας των παιδιών .Αυτό το γεγονός συνεπάγεται την αύξηση της προσλαμβανομένης τροφής. Το πεπτικό σύστημα των παιδιών είναι πλέον ώριμο λειτουργικά να δεχτεί μεγαλύτερη ποσότητα τροφής , αφού έχει εξασφαλίσει επαρκή χωρητικότητα και διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς επεξεργασίας και απομάκρυνσης των προιόντων του μεταβολισμού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η υγιεινή διατροφή κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη Εκτύπωση E-mail
milo1.JPG

Έρευνα σχετικά με την κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια της εργασίας διεξήγαγε ο όμιλος Edenred. Συγκεκριμένα, υπό την ιδιότητά του ως συντονιστής του προγράμματος FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, μέσω της προσφοράς και της ζήτησης, ο όμιλος Edenred διεξήγαγε έρευνα μέσα στο 2018 σε περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους και 1.400 ιδιοκτήτες εστιατορίων σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβακία, και Ισπανία) σχετικά με την κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψυχογενής βουλιμία Εκτύπωση E-mail
.jpg

Οι «διαταραχές πρόσληψης τροφής» είναι συχνές καταστάσεις, που συνήθως ξεκινούν κατά τα πρώτα εφηβικά χρόνια και κορυφώνονται στα πρώτα έτη της ενηλίκου ζωής. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο παθήσεις, την ψυχογενή ανορεξία και την ψυχογενή βουλιμία, οι οποίες έχουν πολλά κοινά σημεία, με κυριότερο την προσπάθεια ελέγχου του σωματικού βάρους που οφείλεται στην παθολογική αντίληψη σχετικά με το σχήμα του σώματος μας. Οι αντιλήψεις αυτές πηγάζουν από πολιτιστικά πρότυπα που υπαγορεύουν το ιδανικό βάρος και την ιδανική σωματική εμφάνιση.
ων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρωτεΐνη και αύξηση μυϊκού όγκου Εκτύπωση E-mail

protein1-1.jpgΗ αύξηση του μυικού όγκου είναι αποτέλεσμα τριών παραγόντων, της γενετικής προδιάθεσης του ατόμου, της ειδικής προπόνησης υπερτροφίας των μυών και της ειδικής διατροφής. Η δομική σύνθεση των πρωτεϊνών μοιάζει με αυτή των υδατανθράκων, καθώς κάθε μόριο τους αποτελείται απο άτομα άνθρακα, οξυγόνου και υδρογόνου. Οι πρωτείνες σε αντίθεση με τους υδατάνθρακες περιέχουν και άτομα αζώτου, θείου, φωσφόρου και σιδήρου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η σωστή διατροφή για τη μητέρα που θηλάζει Εκτύπωση E-mail
.jpg

           Για να είναι το γάλα της θηλάζουσας μητέρας ποιοτικά και ποσοτικά επαρκές για να τρέφεται σωστά το νεογνό θα πρέπει η διατροφή της να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Παρακάτω αναφέρεται πώς πρέπει να είναι διαμορφωμένη η διατροφή της θηλάζουσας για να παρέχει καλής ποιότητας και επαρκούς ποσότητας γάλα στο νεογνό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διατροφή για την Αύξηση του Μυϊκού Όγκου Εκτύπωση E-mail
__.jpg

         Πολλοί αθλητές επιθυμούν την αύξηση της μυϊκής τους μάζας επιδιώκοντας να βελτιώσουν την αθλητική τους ικανότητα.

Για να επιτευχθεί ο στόχος της άυξησης του μυϊκού όγκου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή και πιο συγκεκριμένα στην ποσότητα, το είδος και την χρονική στιγμή που προσλαμβάνονται τα διάφορα θρεπτικά συστατικά.

Η σωστά σχεδιασμένη προπόνηση με βάρη αποτελεί το άλλο σκέλος της διαδικασίας αυτής και θα καλυφθεί παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα...
 
aruro.JPG
SYNTAGH.jpg
Το Άρθρο του Μήνα
Η Συνταγή της Εβδομάδας


diet-in-veggies.jpg
metrhsh.jpg
Διατροφή μέσω Διαδικτύου
Υπολογίστε...







mdiet.gr - Σεραλίδης Γιώργος